Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Виноградівському районі декларують спадщину

, опубліковано 24 квітня 2014 о 12:08

З початку року до ДПІ у Виноградівському районі громадянами подано 30 декларацій від отримання спадщини на суму 2,3 млн. грн. та 242 декларації – громадянами, які скористались правом на отримання податкової знижки. Сума, нарахована їм до повернення, становить 339,9 тис. грн.

Фахівці інспекції нагадують, що до завершення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році, залишаються лічені дні.

Порядок оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав визначено статтею 174 Податкового кодексу України.

Громадяни, які отримали спадщину чи подарунок, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня та до 1 серпня сплатити з таких доходів відповідну суму податку.

Нагадаємо, що спадщина та подарунки оподатковуються за нульовою ставкою якщо вони отримані від члена сім’ї першого ступеня споріднення (чоловік, дружина, батьки та діти) або ж отримані інвалідом І групи чи особою, яка має статус дитини – сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, чи дитиною – інвалідом. В іншому випадку ставка податку становить 5%.

За матеріалами ДПІ у Виноградівському районі

Головного управління Міндоходів у Закарпатській області