Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати роботи відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Закарпатській області за І квартал 2024

опубліковано 25 квітня 2024 о 16:35

Протягом І кварталу 2024 року відділом з питань запобігання та виявлення корупції Головного управлння ДПС у Закарпатській області (далі – Відділ ГУ ДПС) організовано та проведено 89 організаційно-роз'яснювальних з працівниками ГУ ДПС у Закарпатській області з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства. 

При здійсненні контролю за дотриманням вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів опрацьовано 14 повідомлень (заяв) працівників ГУ ДПС. За кожним повідомленням застосовано заходи з врегулювання конфлікту інтересів.

Забезпечено розгляд 6 звернень, скарг (інформацій) щодо можливих порушень працівниками ГУ ДПС вимог Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VII (далі – Закон № 1700-VII), Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 №889-VIІ, Правил етичної поведінки в органах Державної податкової служби України, затверджені наказом ДПС України від 02.09.2019 № 52 зі змінами (далі – Правила).

Прийнято участь у проведенні 3 тематичних перевірок стану дотримання посадовими особами ГУ ДПС у Закарпатській області вимог спеціального та антикорупційного законодавства, ініційованими відділом забезпечення відомчого контролю.

Скеровано до Національного агенства з питань запобігання та виявленн корупції 10 повідомлень про встановлені факти неподання або несвоєчасного подання електронних декларацій, в т.ч. – по 2 працюючих співробітниках.

З метою забезпечення виконання Антикорупційної програми Державної податкової служби України, затвердженої наказом ДПС України від 10.04.2023 №221 та з метою встановлення можливої причетності посадових осіб ГУ ДПС до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог Закону № 1700-VII, проведено 4 контрольно-перевірочних заходи. 

З метою забезпечення вимог Закону №1700-VII, до спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції скеровано 12 матеріалів стосовно посадових осіб ГУ ДПС, у діях яких вбачаються ознаки правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ст. ст. 172-7 та 172-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, до управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НП України скеровано 11 матеріалів (1- за ст. 172-7 КУпАП та 10 – за 172-8 КУпАП) щодо посадових осіб категорії В; до Національного агентства скеровано 1 матеріали за 172-8 КУпАП щодо посадової особи категорії Б.

У відповідності до п. 6.6. Порядку організації роботи, спрямованої на запобігання та виявлення корупції в органах Державної податкової служби України, затвердженого наказом ДПС України від 08.10.2020 № 555 (зі змінами), посадовим особам, у яких порушення носили не системний характер оголошено офіційні попередження.

За ініціативою Відділу проведено 4 дисциплінарні провадження, за результатами яких щодо посадових осіб ГУ ДПС застосовано дисциплінарні стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність.