Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Перечині податківці продовжують інформувати платників про застосування РРО/ПРРО та інші податкові новації

, опубліковано 15 лютого 2022 о 16:41

Податківці Перечинської ДПІ продовжують проводити робочі зустрічі з фізичними особами – підприємцями громади, яких інформують про новації податкового законодавства у 2022 році.

Зокрема, податківці інформують платників, що з 1 січня 2022 року, відповідно до ст. 7 та 8 Закону України від 02.12.2021 №1928-IX «Про Державний бюджет України на 2022 рік» установлено розміри прожиткового мінімуму у сумі 2481 грн та заробітної плати – 6500 гривень. Відповідно максимальний місячний розмір єдиного податку у 2022 році для платників єдиного податку першої групи становить 248,10 грн (10% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня податкового (звітного) року). Для платників єдиного податку другої групи –1300 грн (20% розміру мінімальної заробітної плати , встановленої законом на 1 січня).

Також фахівці ДПС звертають увагу платників, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюють сільські, селищні, міські ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, для фізичних осіб – підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

Також податківці акцентують увагу платників на основних аспектах одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке триває з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Зокрема, нагадала, що рішення про декларування активів, які раніше не були оподатковані, приймає особа за власним бажанням, які об’єкти підлягають декларуванню, за якими ставками, в який спосіб подавати декларацію та терміни сплати одноразового збору.

Податківці також окремо інформують підприємців, що з 1 січня 2022 року застосування РРО/ПРРО для  платників єдиного податку 1-4 груп є обов’язковим. Також використовувати РРО або ПРРО мають інтернет-магазини, ресторани та кафе, готелі, продавці ювелірних виробів, текстилю та всі ФОП, крім платників єдиного податку 1 групи, що здійснюють торгівлю за готівку на ринку.

За матеріалами Перечинської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області