Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рахівські податківці інформують платників про переваги подання звітності за допомогою «Електронного кабінету»

, опубліковано 15 лютого 2022 о 16:42

Податківці Рахівської ДПІ інформують платників про можливості функціоналу «Електронного кабінету» від ДПС.

Зокрема, фахівці податкової інспекції розповідають відвідувачам як за допомогою «Електронного кабінету», в режимі онлайн, можна заповнити та надіслати податкову звітність.

За словами податківців, спочатку необхідно отримати кваліфікований електронний підпис як у Кваліфікованого надавача ЕДП ІДД ДПС, так і звернувшись до будь-яких інших кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua.

Після входу до «Електронного кабінету» необхідно:

- ввійти до його приватної частини обравши відповідного надавача електронних довірчих послуг;

- обрати особистий електронний ключ, вибравши відповідний файл з електронного носія, або у відповідному каталозі на персональному комп’ютері;

- вказати пароль захисту та натиснути «Зчитати». Після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути «Увійти».

Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг для платників податків. Звітність можна передати в електронному вигляді до податкової всього за декілька хвилин, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

Для надання практичної допомоги щодо заповнення та подання звітності в електронній формі за допомогою Електронного кабінету, у Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Ужгороді відведено та обладнано спеціальне робоче місце, оснащене мережею Інтернет.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області