Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ужгородському районі сплачено 222 млн грн єдиного внеску

, опубліковано 29 жовтня 2019 о 16:25

Протягом січня-вересня 2019 року в Ужгородському районі сплачено 222 млн 415 грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Про надходження єдиного внеску та про борг зі сплати ЄСВ в Ужгородському районі йшлося під час наради, яка відбулась в приміщенні Ужгородської райдержадміністрації. В заході взяли участь фахівці Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області, голова Ужгородської райдержадміністрації Еріка Кинєв, начальник Ужгородського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України у Закарпатській області Надія Діус, начальник управління соціального захисту населення Ужгородської райдержадміністрації Андріана Зизич, керівники підрозділів Ужгородської РДА. В ході зустрічі обговорено несплату боржниками єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та шляхи вирішення цього питання.

– Зустріч зумовлена наявністю значної суми заборгованості платників Ужгородського району зі сплати ЄСВ, – зазначив заступник начальника Ужгородського управління, начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Юрій Орел.

Юрій Орел повідомив, що фахівці Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області постійно проводять спільні наради з органами ДВС та співбесіди з боржниками щодо необхідності своєчасної сплати та погашення заборгованості з єдиного внеску. Так, загальна сума боргу зі сплати єдиного внеску в Ужгородському районі станом на 20 жовтня 2019 року становить 13 млн 907 тис грн.

Юрій Орел відзначив що працівники постійно поводять роз’яснювальну роботу з платниками податків щодо необхідності сплати єдиного внеску, податку на доходи  фізичних осіб. Також проінформував про необхідність легалізації найманої робочої сили, а також про значні фінансові та штрафні санкції за порушення податкового та трудового законодавства. Адже  легальне працевлаштування, сплата єдиного внеску – гарантія безпечної праці та соціальний захист платників.

Учасники засідання дійшли згоди, що лише відкрита співпраця органів ДПС, платників та місцевого самоврядування сприяє вирішенню проблемних питань та забезпеченню збільшення надходжень до бюджету.

За матеріалами Ужгородського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області