Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства йшлося під час «круглих столів» на Хустщині

, опубліковано 06 лютого 2020 о 16:05

Днями в місті Хуст та смт Вишково було проведено засідання – «круглі столи».

Зокрема, у засіданні, яке пройшло в приміщенні Хустської міської ради, взяли участь начальник Хустського управління ГУ ДПС у Закарпатській області М.Мондич, Хустський міський голова В. Кащук та його перший заступник І.Фетько, секретар ради В.Ерфан, керівники управління з питань майна, комунальної власності, управління фінансування Виконавчого комітету Хустської міської ради, а також керівники підприємств, бухгалтери та підприємці.

Під час заходу учасники обговорили питання наповнення бюджетів місцевих рад, забезпечення своєчасного находження до бюджетів податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, єдиного податку, туристичного збору, податку на доходи фізичних осіб.

Також на засіданні йшлося про підприємців – боржників міста Хуст, які мають борг із земельному податку; податку на нерухоме майно; ПДФО.

У смт. Вишково Хустського району начальник Хустського управління ГУ ДПС у Закарпатській області М.Мондич, старший державний інспектор з правових питань Хустського управління Т. Олас провели зустріч із вишківським селищним головою Я.Гайовичем та головним бухгалтером Вишківської селищної ради Г.Попп, де серед іншого теж було обговорено проблему боржників Вишківського району.

Серед пропозицій, які сприятимуть вирішенню проблемних питань, розглянутих на зустрічах, було зроблено акцент на спілкуванні з боржниками та їх представниками задля з’ясування всіх необхідних умов для погашення боргу, а також залученні представників органів місцевої влади для вирішення актуальних питань. Звернули увагу на можливість залучення місцевих ЗМІ для інформування суспільства про підприємства-боржники та їх загальну суму боргу.

За результатами засідань учасники домовились координувати свої дії з начальником Хустського управління ГУ ДПС у Закарпатській області М.Мондичем, хустським міським головою В.Кащуком та іншими представниками влади, що можуть допомогти у вирішенні питання з погашення боргів.

За матеріалами Хустського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області