Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації у податковому законодавстві – на семінарі у Мукачеві

, опубліковано 18 лютого 2020 о 14:12

Днями у м Мукачево пройшов семінар, де обговорювалися чинні, а також очікувані новації у податковому законодавстві.

Перед підприємцями та головними бухгалтерами підприємств, що зібрались в приміщенні Мукачівської міськради, виступили Роман Луник – начальник Мукачівського управління ГУ ДПС у Закарпатській області,  голова Ради територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» в Закарпатській області Марта Волощук, голова Закарпатського територіального відділення Всеукраїнської професійної громадської організації «Спілка аудиторів України» Юлія Кілару.

Спікери зосередили увагу присутніх на новаціях та тих нормах податкового й трудового законодавства, якими найбільше цікавляться платники. Зокрема, присутнім розповіли про те, що з початку року стартувала кампанія декларування доходів громадян отриманих у 2019 році й роз’яснили її цьогорічні особливості. Серед основних тем, які роз'яснювали фахівці: сплата податку на доходи фізичних осіб, застосування податкової соціальної пільги, фінансова річна звітність з податку на прибуток, блокування податкових накладних. Мова йшла і про легалізацію працевлаштування працівників, недопущення виплати зарплат в конвертах, виплату в повному обсязі мінімальної зарплати працедавцями тощо.

Проте найбільш актуальним і найцікавішим для платників стало, насамперед, застосування реєстраторів розрахункових операцій. Зауважимо, що наразі триває тестування безкоштовного додатку «пРРОсто». Додаток працює тільки в режимі «онлайн». Запис на тестування відбувається на сайті https://prrosto.kmu.gov.ua/.

Варто зазначити, що раніше відповідні семінари пройшли в інших районах Закарпаття, і за кількістю відвідувачів підтверджують, що це популярна форма взаємодії серед бізнес-спільноти та податківцями області, адже на таких заходах від фахівців можна почути актуальні відповіді на питання, зокрема, що стосуються новацій податкового законодавства.

За матеріалами Мукачівського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області