Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тячівщині податківці та керівники сіл спільно працюють над наповненням місцевих бюджетів

, опубліковано 18 лютого 2020 о 17:53

Тячівським управлінням ГУ ДПС у Закарпатській області постійно проводяться зустрічі з керівниками органів місцевого самоврядування з метою ефективного наповнення бюджетів, визначення спільних підходів щодо роботи з податковими агентами, офіційного працевлаштування найманих осіб, погашення податкового боргу.

Зокрема, одну з таких зустрічей провів днями Євген Сима – начальник Тячівського управління ГУ ДПС у Закарпатській області з Василем Кустрьом – головою Тернівської сільської ради.

За словами Євгена Сими, серед місцевих податків і зборів, які справляються на території Тернівської сільської ради є податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, земельний податок та єдиний податок.    Згідно з статистикою, яка є в розпорядженні податкової служби, на території Тернова зафіксовано 233 платники податку на нерухоме майно, 828 платників земельного податку, 4 орендарі землі та 120 платників єдиного податку. У 2019 році платники цих податків перерахували до місцевого бюджету майже 1 млн 84 тис. гривень. Водночас податковий борг, станом на 31 грудня 2019 року, становив 62 тис. грн. Найбільша заборгованість – зі сплати земельного податку.

– Ми разом повинні забезпечити повний облік земельних ділянок, нерухомості, як житлової так і нежитлової та забезпечити збільшення надходжень до місцевих бюджетів, – підкреслив начальник Тячівського управління ГУ ДПС у Закарпатській області.

Варто зазначити, що з метою виявлення необлікованих об’єктів нежитлової нерухомості та нарахування податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, Тячівським управлінням ГУ ДПС у Закарпатській області, 22.01.2020 року направлено листи всім керівниками територіальних громад, головами міських, селищних, сільських рад щодо надання інформації про об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають на відповідній території без сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

За матеріалами Тячівського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області