Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівники Тячева та податкових органів району працюють над ефективним наповненням бюджету

, опубліковано 20 лютого 2020 о 15:44

Напередодні у приміщенні Тячівської міської ради відбулася зустріч міського голови Івана Ковача з начальником Тячівського управління ГУ ДПС у Закарпатській області Євгеном Симою.

Темою зустрічі стало питання виконання суб’єктами господарювання громади (фізичними і юридичними особами) вимог податкового законодавства про сплату місцевих податків і зборів до бюджету ОТГ, а саме облік та нарахування податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, єдиного податку й інших.

Згідно зі статистикою, яка є в розпорядженні податкової служби, на території Тячівської ОТГ зафіксовано 923 платники податку на нерухоме майно, 4551 платників земельного податку, 136 орендарі землі. У 2019 році платники цих податків перерахували до місцевого бюджету майже 1 млн 903 тис. гривень. Водночас податковий борг, станом на 31 грудня 2019 року, становив 619 тис. грн. Найбільша заборгованість – зі сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.

Фахівці розглянули ряд проблемних питань, що виникають при нарахуванні податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки та встановили об’єктивні причини розбіжностей. Наразі узгоджується порядок дій для досягнення позитивного результату в інтересах місцевого бюджету і громади в цілому.

За матеріалами Тячівського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області