Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Іршавщині працюють над зменшенням заборгованості зі сплати податку на нерухомість

, опубліковано 21 лютого 2020 о 15:08

19 лютого відбулася зустріч начальника Іршавської ДПІ Хустського управління Жибака Романа з Іршавським міським головою Бобиком Степаном в приміщенні Іршавської ОТГ. Основною темою заходу було обговорення питання наповнення місцевого бюджету. Зокрема, йшла мова про податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, якого протягом 2019 року до бюджету надійшло 435,1 тис. грн. В той же час є значний резерв щодо наповнення цього податку.

Також інспектор праці ОТГ Ілляна Куртинець доповіла, що протягом останніх днів на розпорядження голови ОТГ Бобика Степана проходить пооб’єктна інвентаризація нерухомого майна СПД по центральних вулицях міста.

Крім того, темою зустрічі стало обговорення неприпустимості зростання заборгованості зі сплати податків і зборів. Зокрема, борг на 01.02.2020 року зі сплати за нерухоме майно становить 136,4 тис. грн, тож податківці з органами місцевого самоврядування спільно здійснюватимуть аналіз боргу, щоб скласти перелік боржників для запрошення їх на комісію щодо погашення заборгованості.

В цілому вирішено проводити відповідні зустрічі мінімум один раз в місяць.

За матеріалами Іршавської ДПІ

Хустського Управління

ГУ ДПС у Закарпатській області