Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У м. Чоп обговорили працевлаштування та виплату зарплат

, опубліковано 17 березня 2020 о 10:01

Днями в приміщенні Чопської міської ради, відбулася зустріч з роботодавцями м. Чоп за участю представників управління держпраці в Закарпатській області, податкової служби, пенсійного фонду та голови Чопської міської ради Валерія Самардака.

Метою заходу стало інформування роботодавців щодо необхідності додержання державних гарантій в питаннях оплати праці найманим працівникам, порядку нарахування та утримання податків і зборів із заробітної плати, відповідальності працедавців за порушення трудового і податкового законодавства. На зустрічі також розглядалося питання погашення заборгованості із виплат заробітної плати та податкового боргу.

Податківцями надано інформаційно-роз'яснювальні консультації з питань оформлення найманих працівників, подання повідомлення про прийом на роботу, нарахування та порядок сплати ПДФО, військового збору та ЄСВ із заробітної плати працівників.

Завідувач сектору з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Ужгородської ДПІ Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області Симчера Василь. наголосив на тому, що вагомим джерелом збільшення дохідної частини бюджету є легалізація зайнятості населення, детінізація заробітної плати та її підвищення. Тому приділяється велика увага детінізації трудових відносин, здійснюються первентивні заходи серед суб’єктів господарювання, які затримують виплату заробітної плати або виплачують її нижче встановленого законодавством мінімуму.

Василь Симчера звернув увагу підприємців, що нелегальна праця має негативні наслідки для співробітників і працедавців. Він нагадав, у разі порушення законодавства винні несуть відповідальність згідно із чинним законодавством, а також акцентував увагу на правильності оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Роботодавцям було роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, а також наголошено на необхідність набуття страхового стажу для майбутньої пенсії.

На завершення зустрічі Василь Симчера подякував всім за плідну співпрацю та відзначив, що органи податкової служби завжди відкриті до конструктивного діалогу.

За матеріалами Ужгородського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області