Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ужгородщини цікавились «земельними питаннями» в Невицькій сільській раді

, опубліковано 05 червня 2020 о 16:05

Фахівці Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області постійно проводять робочі зустрічі з посадовими особами сільських рад та ОТГ Ужгородського району з питань нарахування місцевих податків.

Напередодні старший державний ревізор інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Ужгородського управління ГУ ДПС у Закарпатській області Пальчей Ірина провела зустріч з головним бухгалтером Невицької сільської ради Ужгородського району Кузьмик Іваном з питань, пов’язаних з нарахуванням земельного податку фізичним особам.

Серед питань, які обговорювались під час зустрічі, зокрема, сплата земельного податку та проведення звірки по землекористувачах – фізичних особах, що мешкають на території Невицької сільради. Наразі їх 602, серед них – 229 «пільговиків», їм, на підставі наданих сільрадою додаткових списків, було надано гарантовану Податковим кодексом пільгу зі сплати земельного податку у відповідності до п. 281.1 ст. 281 ПКУ, а саме: інвалідам І і ІІ групи, фізичним особам, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років, пенсіонерам (за віком), ветеранам війни та особам, на яких поширюється дія Закону України № 3551-ХІІ та фізичним особам, що визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Всього землекористувачам села цьогоріч сформовано 827 повідомлень-рішень щодо сплати земельного податку, які надійдуть адресатам до 1 липня. Його необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення-рішення. Минулого року сума сплаченого земельного податку на території населеного пункту склала 126 тис. гривень.

За матеріалами Ужгородського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області