Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництво Іршавської ДПІ провело зустріч з головою Ільницької сільської ради

, опубліковано 22 червня 2020 о 15:51

В п’ятницю, 19 червня 2020 року, відбулася зустріч начальника Іршавської ДПІ Романа Жибака з головою Ільницької сільської ради Василем Павлищем. Основним питанням зустрічі було наповнення бюджету села.

Керівник громади проінформував, що за 5 місяців поточного року до місцевого бюджету Ільницької сільської ради надійшло 11889,4 тис. грн податків, в тому числі Земельного податку та орендної плати – 303,2 тис. грн та 27,4 тис. грн податку на нерухоме майно.

Найпроблемнішим питанням, за словами голови громади, є сплата земельного податку за земельні частки (паї) та податку на нерухоме майно.

Головний державний інспектор – Наталія Скраль запропонувала провести інвентаризацію наявного нерухомого майна (нежитлової нерухомості) та надати інформацію до ДПІ. Крім того,  варто звернутись в районний архів щодо власників розпайованих земель ТзОВ «Перше Травня».

Старший державний інспектор – Ігор Хрипта звернув увагу присутніх на тому, що на території Ільницької сільської ради діють надто низькі ставки земельного податку та податку на нерухоме майно.

Роман Жибак наголосив, що необхідно своєчасно прийняти рішення про встановлення ставок по місцевих податках до 1 липня 2020 року.

За матеріалами Іршавської ДПІ

Хустського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області