Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництво Іршавської ДПІ провело зустріч з головою Брідської сільської ради

, опубліковано 16 червня 2020 о 12:02

В п’ятницю, 12 червня 2020 року, відбулася зустріч начальника Іршавської ДПІ Романа Жибака з головою Брідської сільської ради Надією Лендєл. Учасники зустрічі обговорювали наповнення місцевого бюджету,  повноту та своєчасність виконання громадянами та суб’єктами господарювання своїх податкових зобов’язань.

Голова місцевої громади поінформувала податківців про те, що було проведено інвентаризацію об’єктів нерухомого майна, зокрема нежитлової нерухомості. Завдяки цьому в травні до місцевого бюджету Брідської сільської ради  надійшло 314057 грн цього податку. Загалом з 1 січня по 1 червня 2020 року в цій місцевій громаді сплачено 4313 грн податку на нерухоме майно.

Старший державний інспектор Віталій Лазюн рекомендував при прийнятті рішення по місцевих податках і зборах збільшити Брідською сільською радою ставки по податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки для юридичних осіб з 0,05% до середніх по району – 0,2%.

Крім того, сільська рада надасть податковій службі копії документів на право власності на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки по ново виявлених суб’єктах, які мають у власності нежитлові приміщення.

Також керівництво Іршавської ДПІ рекомендувало провести повторний аналіз власників земельних часток (поїв) з метою проведення актуального нарахування земельного податку.

За матеріалами Іршавської ДПІ

Хустського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області