Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 90% платників податків Свалявщини подають звітність онлайн

, опубліковано 08 грудня 2020 о 16:00

Про це повідомляє Ганна Лендєл, начальник Свалявської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області.

За словами Ганни Лендєл, податківці проаналізували стан використання електронних сервісів платниками податків, які перебувають в них на обліку. Відтак прийнято рішення ще більше активізувати роботу та максимально розширити спілкування з громадянами та суб’єктами господарювання  дистанційно через електронні сервіси, які впроваджуються Державною податковою службою.

Спеціалісти Центру обслуговування платників Свалявської ДПІ, на постійній основі, на початках впровадження будь-якого нового електронного сервісу, проводять із зацікавленими платниками тренінги.

Наразі, суб’єктам господарювання та громадянам податківці розповідають про запроваджений із листопада ДПС України електронний сервіс – InfoTAX. Цей сервіс надає платникам податків можливість через месенджери Telegram та Viber отримувати актуальну й необхідну інформацію:

  • стан розрахунків з бюджетом,
  • реєстраційні та облікові дані,
  • про результати обробки документів,
  • про строки подання звітності та сплати податків.

Варто зазначити, що InfoTAX доповнено новими режимами та сервісами. Так, новий режим «СЕА РПСЕ»  надає користувачам-платникам акцизного податку актуальну інформацію щодо:

- суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати акцизні накладні по кожному складу та виду пального в Єдиному реєстрі реалізації пального та спирту етилового;

- суми залишку на Казначейському рахунку.

Режим «СЕА ПДВ» доповнено інформацією про суми податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України.

Для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти InfoTAX (https://t.me/infoTAXbot), в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.  

Підписатись на телеграм-канал ДПС можна за посиланням https://t.me/tax_gov_ua

Свалявська ДПІ запрошує платників податків брати участь в тренінгах, які проводяться щопонеділка з 8-10 години київського часу в приміщенні ЦОПу. 

За матеріалами Свалявської ДПІ