Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Перечинщині говорили про стан наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 27 липня 2020 о 15:24

Днями в Перечинській РДА проведено нараду з питань виконання дохідної частини бюджету за І півріччя 2020 року за участю голови Перечинської РДА Ігора Денисенка, першого заступника голови Віталія Лупина, начальника фінансового управління Світлани Гапак.

Під час наради начальник Перечинської ДПІ Ганна Мулеса надала інформацію про стан виконання прогнозних показників в січні-червні 2020 року, а саме:

- фактичний збір до місцевого бюджету склав 92,76% (фактично забезпечено надходження в сумі 45 183,1 тис. грн), в тому числі:

- податок на доходи фізичних осіб – 89,8% (фактично забезпечено надходження в сумі 32 547,2 тис.грн);

- земельний податок – 86,1% (фактично забезпечено надходження в сумі 4 145,4 тис.грн);

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 110,3% (фактично забезпечено надходження в сумі 711 тис. грн).

Основні причини, щодо ненадходження до місцевого бюджету податку з доходів фізичних осіб – скорочення чисельності працівників Перечинського ЛХК та зменшення нарахованого фонду оплати праці працюючих на період карантину. Щодо земельного податку недовиконання виникло у зв’язку з наданою пільгою зі сплати податку за березень 2020 року.

Учасники заходу також проаналізували перспективу виконання доведених прогнозних показників липня 2020 року та 2020 року в цілому, зокрема за рахунок відновлення діяльності СГД, що не працювали в період карантину (торгівля та підприємства лісової галузі), скорочення податкового боргу.

За матеріалами Перечинської ДПІ Ужгородського управління

ГУ ДПС у Закарпатській області