Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ужгородщини звернули увагу посадовців сільських рад на зручність подання звітності онлайн

, опубліковано 11 грудня 2020 о 13:49

Під час зустрічі з посадовими особами сільських рад Ужгородщини, начальник Ужгородської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області Василь Пацкан, наголосив, що основну увагу платників звертають на подання звітності в електронному вигляді, що має багато переваг. Зокрема платники податків отримують:

- економію часу на подання звітності;

- уникнення черг, гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок;

- постійну актуалізацію (оновлення) програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві;

- захищеність від несанкціонованих переглядів та втручань;

- оперативність обробки отриманої інформації у податковому органі;

- автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

На сьогодні платники Ужгородського району подали в електронному вигляді 87% декларацій з податку на додану вартість; 100% – звітність з акцизного податку; 99% – звітність з податку на прибуток підприємств та 74% – декларації платника єдиного податку.

Переважна більшість електронної звітності подана юридичними особами – 93%, а питома вага фізичних осіб-підприємців становить 81%.

Спеціалісти Центру обслуговування платників Ужгородської ДПІ, на постійній основі, на початках впровадження будь-якого нового електронного сервісу, проводять із зацікавленими платниками тренінги.

Наразі суб’єктам господарювання та громадянам податківці розповідають про запроваджений із листопада ДПС України електронний сервіс – InfoTAX. Цей сервіс надає платникам податків можливість через месенджери Telegram та Viber отримувати актуальну й необхідну інформацію:

- стан розрахунків з бюджетом,

- реєстраційні та облікові дані,

- про результати обробки документів,

- про строки подання звітності та сплати податків.

InfoTAX доповнено новими режимами та сервісами. Так, новий режим «СЕА РПСЕ» надає користувачам-платникам акцизного податку актуальну інформацію щодо:

- суми податку, на яку платник податку має право зареєструвати акцизні накладні по кожному складу та виду пального в Єдиному реєстрі реалізації пального та спирту етилового;

- суми залишку на Казначейському рахунку.

Режим «СЕА ПДВ» доповнено інформацією про суми податку, сплаченого платником при ввезенні товарів на митну територію України.

Спілкування з податковою службою в електронному вигляді – набагато зручніше та швидше. Особливо важливо це саме зараз – у період карантину та обмежувальних заходів із запобігання поширенню коронавірусу територією України.

За матеріалами Ужгородської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області