Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сваляві податківці і представники територіальної громади шукали резерви наповнення бюджету

, опубліковано 07 квітня 2021 о 16:11

Начальник Свалявської ДПІ Ганна Лендєл, разом з працівниками ДПІ, взяли участь в засіданні постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, комунальної власності, інфраструктури, транспорту та комунального господарства новоствореної Свалявської територіальної громади. Мета заходу – пошук додаткових резервів наповнення бюджету громади, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів.

В ході зустрічі, податківці зосередили увагу присутніх, на необхідності проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок з метою встановлення їх цільового використання, розміщення об’єктів оподаткування та здійснення діяльності суб’єктами господарювання.

 Під час засідання обговорено питання запровадження збору за місця для паркування транспортних засобів. Для цього насамперед необхідно виділити та облаштувати земельні ділянки для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, перелік яких затверджується рішенням територіальної громади.

Не залишився поза увагою туристичний збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Тому, на думку податківців, варто проаналізувати наявний перелік податкових агентів (юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадян, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі)).

Податківці переконані, що зважений підхід до адміністрування туристичного збору дасть змогу ефективно наповнювати місцевий бюджет.

На завершення фахівці податкової служби розповіли про новації в податковому законодавстві, про можливість спілкування платників податків з контролюючим органом завдяки сучасним електронним сервісам. Наразі розширено функції «Електронного кабінету платника», чимало послуг можна отримати через месенджери, зокрема через «InfoTAX» у соціальних мережах Вайбер та Телеграм, а також про можливість бізнесу використовувати програмні реєстратори розрахункових операцій.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області