Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Іршавської ДПІ провели тренінг з платниками податків

, опубліковано 12 квітня 2021 о 16:27

Працівники  Іршавської ДПІ провели тренінг з платниками податків щодо подання декларації про майновий стан та доходи в електронному вигляді.

Зокрема, податківці поінформували присутніх про те, що фізичні особи, які отримали доходи у 2020 році, з яких не було сплачено податок на доходи фізичних осіб, зобов’язані подати декларацію про майновий стан та доходи до 1 травня 2021 року.

– Ви можете обрати будь-який спосіб подання декларації. Однак подання декларації онлайн, має низку переваг. Зокрема, це – економія часу. Крім того, вам не потрібно слідкувати за формою бланків податкової декларації. В Електронному кабінеті платника автоматично оновлюється форма та додатки до декларації, – наголошують податківці та додають, – заповнена декларація автоматично проходить перевірку на наявність арифметичних та логічних помилок.

За словами фахівців податкового відомства, при поданні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації про майновий стан та доходи на підставі облікових даних платника, відомостей про отриманні доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб та відомостей про об’єкти рухомого чи нерухомого майна.

Також податківці нагадують: щоб подати декларацію в електронному вигляді необхідно завчасно отримати особистий електронний цифровий підпис. Його можна отримати у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів. З переліком АЦСК можна ознайомитись у відкритій частині Електронного кабінету.

Крім того, відео-урок щодо декларування доходів онлайн в Електронному кабінеті платника доступний за посиланням: https://youtu.be/ifj8d0stTA0.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області