Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Перечинської ДПІ роз’яснюють громадянам та суб’єктам господарювання актуальні норми податкового законодавства

, опубліковано 15 квітня 2021 о 15:38

Так, днями працівники Перечинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Закарпатській області провели робочу зустріч з керівництвом КНП «Центр ПМСД» Дубриницької сільської ради.

В ході зустрічі податківці поінформували присутніх про особливості включення організації до реєстру неприбуткових установ та про спілкування з податковою службою онлайн.

Податківці  постійно проводять роз’яснювальну роботу та надають консультації платникам податків, які в приміщенні податкової інспекції так і під час робочих зустрічей в інших установах.

Наразі працівники інспекції зосереджують увагу і громадян, і суб’єктів господарювання на перевагах спілкування з контролюючим органом, за допомогою електронних сервісів.

Зокрема, податківці перевагами онлайн-спілкування заохочують платників податків користуватись безкоштовним та безпечним рішенням від Державної податкової служби України – «Електронний кабінет платника». Цей електронний сервіс поєднав у собі ряд можливостей. Це і сплата податків, і подання звітності, і подання заяв та декларацій в режимі онлайн. Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua./.

Крім того, працівники інспекції інформують про переваги використання програмних РРО над традиційними РРО. Йдемо мова, зокрема, про такі плюси програмних РРО: онлайн реєстрація; онлайн передача (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу; автоматичне створення Z-звіту засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО; передача даних до ДПС без залучення інформаційних еквайєрів; робота в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), дані про здійснені розрахункові операції надсилають до податкової після завершення режиму offline.

Також фахівці розповідають про «InfoTax». Це ще один сервіс від ДПС України, яким можна користуватись через месенджери Telegram та Viber. А щоб завжди бути в курсі податкових новацій працівники Перечинської державної податкової інспекції рекомендують громадянам та суб’єктам господарювання підписуватись на сторінки ДПС у Закарпатській області (https://www.facebook.com/tax.zakarpatia) та Державної податкової служби України (https://www.facebook.com/TaxUkraine) у Фейсбук.

За матеріалами Перечинської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області