Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги використання програмних РРО та новації в застосуванні касових апаратів

, опубліковано 15 квітня 2021 о 14:47

Про це йшлося під час робочої зустрічі з суб’єктами господарювання, яка проходила днями в Берегівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами працівників податкової інспекції серед переваг використання програмних РРО над традиційними РРО, такі:

онлайн реєстрація;

онлайн передача (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

автоматичне створення Z-звіту засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

передача даних до ДПС без залучення інформаційних еквайєрів;

робота в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), дані про здійснені розрахункові операції надсилають до податкової після завершення режиму offline.

– Щоб використовувати програмний РРО суб’єктам господарювання необхідно отримати електронний підпис, встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет. Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО. Після цього вже можна реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки, – зазначають податківці.

З додатковими роз'ясненнями щодо програмних РРО будь-то охочий, – кажуть працівники податкової інспекції, – може ознайомитись перейшовши за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Також можна переглянути відеоролик «Програмний РРО – це просто!» на сторінці Державної податкової служби України у Facebook: https://fb.watch/4LSVy15Onz/.

Працівники інспекції також під час робочої зустрічі наголосили, що з 1 січня 2021 року розширилось коло платників податків, які зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій. Зокрема, це стосується тих платників податків, які здійснюють реалізацію:

- технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Також податківці радять слідкувати за інформаційними повідомленнями від податкової на офіційному сайті Територіальних органів ДПС у Закарпатській області та офіційній сторінці ДПС у Закарпатській області у соцмережі Фейсбук.

За матеріалами Берегівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області