Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Вилоцькій селищній ТГ говорили про ставки місцевих податків

, опубліковано 10 червня 2021 о 16:18

У селищі Вилок відбулась робоча зустрічі начальника Виноградівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області та голови Вилоцької селищної територіальної громади.

Темою робочої зустрічі Михайла Русняка та Степана Ковача стало наразі актуальне питання – прийняття рішень про встановлення ставок земельного податку та орендної плати за землі державної, комунальної власності та нерухомого майна відмінного від земельного податку.

Податковим законодавством передбачено прийняття Територіальними громадами рішень про встановлення місцевих податків та зборів, а також податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня 2021 року.

При прийнятті рішення про встановлення місцевих податків та/або зборів обов’язково визначаються об’єкт оподаткування, платники податків, розмір ставки, податковий період та інші обов’язкові.

Варто зазначити, що рішення в електронному вигляді територіальним громадам необхідно надіслати у десятиденний строк з дня прийняття, але не пізніше 25 липня 2021 року, до контролюючого органу, в якому перебувають на обліку платники відповідних місцевих податків та/або зборiв.

Електронні форми додатків розміщені на офіційному веб-порталі ДПС у роздiлi Законодавство/Податкове законодавство/Постанови Кабінету Міністрів України/Постанова КМ України від 28.12.2020 № 1330 «Про затвердження Порядку та форм надання контролюючим органам в електронному вигляді інформації щодо ставок та податкових пільг із сплати місцевих податків та/або зборів» (https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/postanovi-kabinetu-ministr/75096.html).

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області