Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Тячівській ДПІ інформували платників податків про переваги подання звітності онлайн

, опубліковано 17 червня 2021 о 15:44

Працівники Тячівської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області роз’яснюють платникам переваги подання звітності в електронному вигляді під час робочих зустрічей. За словами податківців, наразі не потрібно стояти в черзі, щоб подати звітність, достатньо скористатися Електронним кабінетом й надіслати необхідні звіти до податкової всього за кілька хвилин.

Фахівці податкової інспекції звертають увагу платників на те, що сьогодні у них є вибір – подавати звіт в електронному вигляді в режимі онлайн, або за старим методом – віднести його самостійно в контролюючий орган.

Які переваги електронної звітності перед традиційним методом подання звітів?

Насамперед це економія часу, вибір зручного моменту для подання звітності, наявність додаткових пріоритетів для усунення неточностей, наявність додаткових можливостей програми (підказок, нагадувань, консультацій, автозаповнення звітності), постійні оновлення, оперативний контроль стану та якості звітування, автоматичне формування електронного архіву.

Платнику для подання звітності в електронній формі необхідно отримати електронні сертифікати в будь-якому з Акредитованих Центрів сертифікації ключів. Податковий орган надає цю послугу безкоштовно.

Державна податкова служба надає безкоштовне програмне забезпечення: «Електронний кабінет» і «Єдине вікно подання електронної звітності».

Для відправки першого електронного звіту до податкової необхідно виконати наступні кроки:

По-перше, укласти договір з податковою для визнання електронних документів. Такий договір готується в електронному форматі, підписується електронними ключами і прямує до податкової служби. Обов’язково необхідно дочекатися квитанцій про підписання договору.

По-друге, скласти необхідний звіт, накласти на нього необхідні електронні підписи і направити в податкову службу. Дочекатися квитанції про подання звітності. Все – звіт подано.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області