Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Рахівської ДПІ під час робочих зустрічей роз’яснюють податкове законодавство

, опубліковано 17 червня 2021 о 15:50

Напередодні,  в приміщенні Рахівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Закарпатській області відбулося кілька робочих зустрічей з суб’єктами господарювання щодо актуальних податкових питань.

Насамперед, платників податків цікавило застосування електронних сервісів, реєстрація РРО та ПРРО, а також застосування спрощеної системи оподаткування.

За словами працівників податкової інспекції, одним із основних сервісів, який забезпечує повноцінне дистанційне спілкування з податковою є Електронний кабінет платника. Офіційна сторінка електронного кабінету знаходиться за цим посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua. В Електронному кабінеті користувачі отримують доступ до порталу, робота з яким здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення.

Податківці зазначають, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. На обліку має перебувати також його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316602), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

Що стосується застосування спрощеної системи оподаткування то працівники податкової інспекції наголошують, що порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої – третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 – 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України. Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування фізична особа – підприємець подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – заява). Форма заяви затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області