Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Хустській ДПІ громадян інформують про можливість отримання податкової знижки

, опубліковано 16 липня 2021 о 11:30

Працівники Хустської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області роз’яснюють громадянам особливості отримання податкової знижки.

За словами фахівців, податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Звертаємо увагу, для того щоб скористатись правом на податкову знижку громадянам необхідно подати декларацію до податкових органів за місцем своєї реєстрації в один із наведених способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Право на податкову знижку надається фізичним особам-резидентам України, які отримують заробітну плату, з якої сплачується податок на доходи фізичних осіб.

Працівники податкової зауважують, що декларацію можливо подати в електронній формі у режимі онлайн через «Електронний кабінет» платника: https://cabinet.tax.gov.ua.

Податківці інформують, у разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не використає своє право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься. Скористатись правом на податкову знижку за 2020 рік можна по 31 грудня 2021 включно.

За матеріалами Хустської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області