Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ужгородщини роз’яснюють критерії перебування платників на спрощеній системі оподаткування

, опубліковано 23 липня 2021 о 15:50

Працівники Ужгородської ДПІ під час зустрічей з суб’єктами господарювання, інформують їх про умови перебування платників на єдиному податку. Зокрема, критерії перебування платників на першій, другій і третій групах. Крім того звертають увагу відвідувачів інспекції на те, що застосування платниками єдиного податку реєстраторів розрахункових операцій з 1 січня 2021 року є обов’язковим незалежно від обсягу річного доходу для фізичних осіб-платників єдиного податку II-IV групи, які здійснюють діяльність за такими видами:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Не застосовуються РРО та/або ПРРО фізичними особами підприємцями – платниками єдиного податку другої – четвертої груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує обсягу доходу, що не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності.

За матеріалами Ужгородської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області