Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Воловецькій ДПІ роз’яснюють платникам зміни в оподаткуванні доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції

, опубліковано 10 серпня 2022 о 15:57

Працівники Воловецької ДПІ інформують відвідувачів податкової інспекції, що 30 листопада 2021 року було прийнято Закон України № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», яким зокрема змінено вимоги для застосування пільги до доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції.

До 2022 року не оподатковувалися ПДФО доходи від продажу сільгосппродукції, у випадку якщо розмір земельних ділянок не перевищував 2 га. Після 2022 року доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) не будуть оподатковуватися, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 12 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного року (пп. 165.1.24 ПКУ).

У разі якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, платник податків зобов’язаний відобразити суму такого перевищення у складі загального місячного (річного) оподаткованого доходу за відповідний звітний рік та подати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) і самостійно сплатити податок з суми такого перевищення.

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області