Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ужгорода продовжують інформувати громадян про можливість легалізації неоподаткованих статків

, опубліковано 16 вересня 2022 о 15:26

Під час робочих зустрічей з платниками податків, працівники ДПІ у м. Ужгороді ГУ ДПС у Закарпатській області розповіли про можливість громадян легалізувати свої неоподатковані статки.

Податківці наголошують, що скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти. Для цього фізичні особи повинні подати одноразову добровільну декларацію до податкової служби та сплатити одноразовий збір. У декларації не потрібно зазначати інформацію про джерела отримання об’єктів декларування. При цьому, у разі декларування об’єктів, що знаходяться за межами України, декларант зобов’язаний документально підтвердити вартість об’єктів декларування, додавши до декларації засвідчені належним чином копії документів, що підтверджують їх вартість. У разі декларування об’єктів, які знаходяться на території України декларант має право долучити такі документи.

Відвідувачів податкової інспекції фахівці детально інформують, за якими ставками оподатковуються об’єкти декларування та як визначити суму одноразового збору. Водночас, податківці звертають увагу громадян, що одноразове декларування є правом, а не обов’язком.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області