Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Великоберезнянської ДПІ інформують громадян про можливості електронних сервісів від ДПС

, опубліковано 28 вересня 2022 о 16:02

Днями фахівці Великоберезнянської ДПІ інформували платників щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи в «Електронному кабінеті платника».

Подання податкових декларацій в електронній формі у режимі онлайн здійснюється через «Електронний кабінет платника», вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/.

Щоб подати декларацію в електронному вигляді необхідно завчасно отримати особистий електронний цифровий підпис,який можна замовити у будь – якому акредитованому центрі сертифікації ключів. З переліком АЦСК можна ознайомитися у відкритій частині "Електронного кабінету".

Під час процедури подання декларації здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника.

Заповнення декларацій в "Електронному" кабінеті надасть можливість :

– скоротити час і витрати на подання звітності;

– мінімізувати помилки при заповненні декларації;

– при використанні права на податкову знижку також є можливість надати копії документів у додатку до декларації.

Крім того, податківці інформують про застосування основних положень Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору. Задекларувати можна активи, які знаходяться як на території України так і за її межами. Одноразову декларацію необхідно подавати в електронній формі та після її подання сплатити збір.

За матеріалами Великоберезнянської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області