Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Воловецька ДПІ: Як застосовувати РРО, якщо одна господарська одиниця розташована у місті, а інша – в селі

, опубліковано 16 листопада 2022 о 16:29

Фахівці Воловецької ДПІ інформують відвідувачів податкової інспекції, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР.

Дія Закону про РРО поширюється на всіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб), які проводять розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі. Як застосовувати РРО, якщо одна господарська одиниця розташована у місті, а інша — в селі Уряд постановою «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 23.08.2000 № 1336 затвердив Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

ФОП – платники єдиного податку, які торгують товарами вроздріб на території села, селища (крім підакцизних товарів), мають право проводити розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Отже, якщо у ФОП — платника ЄП другої — четвертої груп є господарський об’єкт у місті, він застосовує там РРО та/або ПРРО на загальних підставах відповідно до вимог Закону про РРО. Натомість у господарському об’єкті на території села може проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО. Умова — слід дотримувати граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій із продажу товарів (надання послуг).

За матеріалами Воловецької ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області