Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виноградівська ДПІ: про особливості використання РРО/ПРРО – під час робочих зустрічей

опубліковано 15 вересня 2023 о 14:01

Податківці Виноградівської ДПІ проводять робочі зустрічі з відвідувачами Центру обслуговування платників, інформуючи про новації податкового законодавства.

Працівники податкових органів розповідають, що з 1 серпня 2023 року вступив в дію Закон України від 30 червня 2023 року №3219-IX, яким передбачено перехід країни на довоєнне оподаткування. Звертають увагу, що відновлено обов’язкову сплату єдиного податку та скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2%. Також платників інформують про порядок застосування РРО чи ПРРО для платників єдиного податку. У рамках дії Закону №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) чи програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Фахівці органів ДПС також зауважують, що податкова служба пропонує платникам податків до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Під час зустрічі податківці надають роз’яснення і щодо визначення мінімального податкового зобов’язання, яке запроваджено Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». Першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області