Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородські податківці продовжують роз’яснювати платникам актуальні питання застосування РРО/ПРРО

опубліковано 18 вересня 2023 о 14:48

Податківці ДПІ  у м. Ужгороді Головного управління ДПС у Закарпатській області продовжують проводити робочі зустрічі з підприємцями щодо змін відповідно до Закону України від 30.06.2023 р. №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», які введені у дію з 1 серпня 2023 року.

В ході зустрічей платників повідомляють, що фізичні особи-підприємці можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат. Безкоштовне програмне забезпечення ПРРО також просте у використанні, тому з ним не потрібно спеціальних навичок.

Також працівники податкових органів наголошують на відновленні відповідальності для суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а саме з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. Тобто застосування касових апаратів чи програмних РРО при розрахунку за готівку є обов’язковим.

Під час зустрічі фахівці ДПІ надають платникам обґрунтовані відповіді на питання щодо тематики застосування РРО/ПРРО та поширюють довідкові інформаційні матеріали.

Податківці зазначають, що у податкових органах Закарпатської області запроваджено телефонну «гарячу лінію» щодо допомоги платникам при встановленні реєстраторів розрахункових операцій.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області