Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про правила застосування РРО/ПРРО підприємцям Рахова розповідають податківці

опубліковано 19 вересня 2023 о 14:08

Податківці Рахівської ДПІ під час робочих зустрічей із суб’єктами господарювання акцентують увагу платників на дотриманні норм законодавства. Фахівці податкових органів роз'яснюють, що підприємці-платники єдиного податку другої – четвертої груп у разі проведення готівкових розрахунків зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО, крім підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі та продукти власного підсобного господарства.

Також використання РРО є обов’язковим для тих підприємців, які торгують підакцизним товаром. А от підприємці – платники єдиного податку, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку, не зобов'язані застосовувати РРО.

Податківці зауважують, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – програмний РРО, який безкоштовно пропонує податкова служба. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області