Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послідовність реєстрації касових апаратів в органах ДПС роз’яснюють платникам фахівці Свалявської ДПІ

опубліковано 09 листопада 2023 о 16:02

Фахівці Свалявської ДПІ роз’яснюють суб’єктам господарювання про порядок застосування РРО та ПРРО, зокрема про послідовність реєстрації касових апаратів в органах ДПС.

Податківці звертають увагу, що реєстрації підлягає лише касовий апарат, модель якого та версія його програмного забезпечення мають бути внесені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій (далі Реєстр). Актуальна версія Реєстру розміщена на сайті ДПС.

Після придбання (отримання на інший підставі) РРО, який внесений до Реєстру, необхідно укласти договір на технічне обслуговування РРО з центром технічного обслуговування (ЦСО).

Для реєстрації РРО до органу ДПС необхідно подати такі документи:

  • заява про реєстрацію РРО за формою 1-РРО;
  • копія документу, що підтверджує факт купівлі або безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО;
  • копія паспорту РРО та копію паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема);
  • копія договору суб'єкта господарювання з ЦСО про технічне обслуговування та ремонт РРО.

Заява та документи можуть бути надіслані як в паперовому, так і в електронному вигляді .

Заява про реєстрацію РРО за наявності всіх необхідних документів розглядається протягом двох робочих днів. За результатами розгляду заяви приймається рішення про можливість реєстрації РРО та надсилається Довідка про резервування фіскального номера РРО (форма 2-РРО).

Довідка дійсна протягом п’яти робочих днів з дати її видачі (або надіслання на електронну пошту заявника, якщо заява була подана в електронному вигляді). Протягом строку дії цієї довідки заявник повинен звернутися до ЦСО з яким укладено договір про технічне обслуговування, для авторизації та введення РРО в експлуатацію.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області