Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Свалявські податківці продовжують інформувати підприємців про особливості застосування РРО/ПРРО

опубліковано 10 листопада 2023 о 11:41

Податківці Свалявської ДПІ продовжують інформувати платників про нюанси застосування РРО/ПРРО.

В ході робочих зустрічей податківці розповідають, що з 1 серпня 2023 року вступив в дію Закон України від 30 червня 2023 року №3219-IX, яким передбачено перехід країни на довоєнне оподаткування. Звертають увагу, що відновлено обов’язкову сплату єдиного податку та скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2%. Працівники ДПІ також роз’яснюють порядок застосування РРО чи ПРРО для платників єдиного податку та зауважують, що у рамках дії Закону №3219-ІХ вже з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) чи програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО).

Фахівці органів ДПС також інформують, що податкова служба пропонує платникам податків до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області