Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородські податківці роз’яснюють платникам правила застосування РРО/ПРРО

опубліковано 17 листопада 2023 о 14:56

Податківці міста Ужгорода проводять зустрічі з платниками податків для роз’яснення платникам правил застосування РРО/ПРРО у місцях провадження підприємницької діяльності.

Про положення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з платниками податків щоденно спілкуються фахівці Воловецької ДПІ. Тематичні зустрічі проводяться й у місцях провадження підприємницької діяльності. Фахівці звертають увагу господарюючих суб’єктів на відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону).

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року, у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Податківці роз’яснюють суб’єктам господарювання алгоритм реєстрації РРО/ПРРО.

Роз’яснюючи положення податкового та трудового законодавства, податківці акцентують увагу на важливості сплати податків, вимогах до застосування РРО при здійсненні підприємницької діяльності.

Як альтернативу класичній касовій техніці платникам податків рекомендують безкоштовні програмні РРО ДПС, які зручні у застосуванні та допомагають бізнесу правильно вести облік.

Також податківці при кожній зустрічі роз’яснюють суб’єктам господарювання можливості сервісу «Електронний кабінет платника»

Робота у приватній частині «Електронного кабінету платника» здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід в Електронний кабінет здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.

За матеріалами ДПІ у м. Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області