Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Виноградівської ДПІ звертають увагу платників на можливість онлайн-взаємодії з ДПС

опубліковано 08 лютого 2024 о 15:14

Працівники Виноградівської ДПІ надають роз’яснення платникам щодо використання електронних сервісів ДПС. Зокрема, при зверненні суб'єктів господарювання до органу податкової служби з питань застосування програмних РРО, податківці інформують про новини та повідомлення на сайті органів ДПС у Закарпатській області та надають платникам актуальні роз’яснення та презентаційні матеріали в ЦОП.

Під час робочих зустрічей увагу платників також звертають на можливість онлайн-взаємодії з органами ДПС та повідомляють про можливості нового мобільного застосунку «Моя податкова». Користувачі, які завантажили додаток «Моя податкова», отримують адміністративні послуги у смартфоні не витрачаючи свого часу на відвідування податкових органів.

Крім того, до відома платників доводять інформацію щодо функціонування на сайті органів ДПС України ролзділу онлайн-навчання, де кожен громадянин може самостійно отримати актуальні відповіді на питання про нарахування майнових податків – земельного податку, податку на нерухоме майно, податкового боргу тощо.

Під час спілкування з платниками, податківці роз’яснюють нюанси декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. Також суб’єктам господарювання наголошують на необхідності застосувати РРО/ПРРО, у разі здійснення розрахунків з покупцями за готівку. Інформують про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства щодо застосування РРО/ПРРО.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області