Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Свалявської ДПІ роз’яснюють платникам податків особливості визначення МПЗ

опубліковано 22 травня 2024 о 16:24

Мінімальне податкове зобов’язання – це розрахунковий мінімальний обсяг податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної с/г продукції та з власністю або користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільгоспугідь.

МПЗ поширюється на юридичних, та фізичних осіб – власників та користувачів земельних ділянок сільгоспризначення, які розташовані за межами населених пунктів, а також у їхніх межах, якщо розмір ділянки становить 0,5 га та більше.

Сплаті до бюджету підлягає сума МЗП, яка зменшується на суму податків, що були сплачені за відповідний рік у зв’язку з обробітком відповідної земельної ділянки. До податків, що зараховується у сплату МЗП відноситься:

• ПДФО та військовий збір сплачений з: доходу від реалізації с/г продукції, що була вирощена на такій земельній ділянці; заробітної плати найманих працівників; з доходів за договорами оренди, суборенди, емфітевзису земельних ділянок с/г призначення;

• земельний податок та єдиний податок четвертої групи спрощеної системи оподаткування, сплачені з відповідної земельної ділянки.

Якщо сума сплачених податків більше ніж МЗП то кошти сплачувати не сплачуються.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області