Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Іршавська ДПІ: платникам про актуальні питання щодо оподаткування та роботу з податковими сервісами від ДПС

опубліковано 27 червня 2024 о 15:33

У Центрі обслуговування платників Іршавської ДПІ на систематичній основі проводяться зустрічі з платниками, під час яких податківці роз’яснюють законодавчі та нормативні документи з питань оподаткування, надається допомога в користуванні податковими сервісами.

Зокрема, податківці інформують громадян про необхідність вчасного повідомлення про зміну своїх облікових даних за формою 5-ДР, а суб’єктів господарювання – про зміну видів діяльності та інформування про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП, про порядок реєстрації ПРРО тощо.

Також фахівці органів ДПС роз’яснюють особливості порядку нарахування та терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та, у разі необхідності, проводиться звірка з цих податків. Крім цього, наголошують на важливості вчасної сплати майнових податків.

Надають консультації з питань подання декларацій про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки та практичну допомогу у користуванні електронними сервісами ДПС.

Крім цього, податківці інформують відвідувачів інспекції про мобільний застосунок «Моя податкова», де у розділі «Послуги» є можливість подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування неоподаткованих доходів, а також для отримання податкової знижки. Наголошують, що завантажити застосунок «Моя податкова» можна в AppStore або GooglePlay.

За матеріалами Іршавської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області