Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ужгородські податківці нагадують підприємцям про застосування РРО/ПРРО та легалізацію найманих працівників

опубліковано 27 червня 2024 о 15:37

Про застосування суб’єктами господарювання РРО та ПРРО, легалізацію найманих працівників та заробітної плати, порядок і терміни сплати податкових зобов’язань розповідають податківці під час надання адмінпослуг відвідувачам ДПІ у місті Ужгороді Головного управління ДПС у Закарпатській області.

Податківці звертають увагу платників на те, що підприємці – платники єдиного податку 2,3 та 4 груп  зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО при здійсненні ними готівкових розрахунків з покупцями незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Водночас зауважено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, і така торгівля не пов’язана з реалізацією підакцизних товарів, РРО можуть не використовувати, однак зобов’язані використовувати КОРО і РК.

Також під час робочих зустрічей працівники податкових органів інформують про відновлення штрафних санкцій за порушення використання РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових операцій.

Крім цього, податківці наголошують на необхідності оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками відповідно до вимог чинного законодавства України, адже задекларована праця – це не лише збільшення надходжень до бюджету, це також і соціальний захист найманих працівників. 

За матеріалами ДПІ у місті Ужгороді

ГУ ДПС у Закарпатській області