Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Рахівської ДПІ провів робочу зустріч з представниками Рахівської міськради

опубліковано 01 липня 2024 о 15:43

Днями начальник Рахівської державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області Андрій Арділан провів робочу нараду з виконуючим обов’язки голови Рахівської міської ради Євгеном Молнаром, першим заступником міського голови Іваном Молдавчуком та начальником фінансового відділу Оленою Ластовичак.

Ключовою темою зустрічі стало обговорення питання важливості своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків та вжиття заходів, щодо погашення боргів громадянами, які проживають на території Рахівської міської територіальної громади (в тому числі з незначними сумами податкового боргу до 3 060 гривень). Також обговорили використання електронних сервісів ДПС платниками податків та майнові податки у 2024 році.

Андрій Арділан нагадав, що у платників територіальної громади з 1 липня 2024 року виникне обов’язок сплати майнових податків, про що їх інформовано податковими повідомленнями-рішеннями у яких зазначається адреса, площа та назва конкретного об’єкту, ставка податку, пільга та ін. Сплатити майнові податки потрібно не пізніше 60 днів з моменту вручення ППР. У разі виявлення розбіжностей з даними, платник може звернутися для звірки інформації до Рахівської державної податкової інспекції.

Земельний податок у 2024 році мають сплачувати власники земельних ділянок (паїв) та постійні землекористувачі-фізичні та юридичні особи. Згідно Законодавства України усі, хто має зареєстровану на себе земельну ділянку чи орендує її повинні сплачувати податок за землю.

У підсумку учасники домовилися про про використання всіх можливих каналів комунікації для донесення інформації до платників Рахівської територіальної громади щодо необхідності сплати майнових податків та податкового боргу, так як зростання благополуччя кожного жителя залежить від рівня наповненсті бюджету як місцевого так і державного.

За матеріалами Рахівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області