Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мукачівська ДПІ: громадянам – про видачу довідки-підтвердження статусу податкового резидента України

опубліковано 23 липня 2024 о 14:29

У Мукачівській ДПІ інформують про процес видачі довідки-підтвердження статусу податкового резидента України для уникнення подвійного оподаткування відповідно до норм міжнародних договорів. Видача такої довідки-підтвердження полягає у:

- приймання та реєстрація заяв, документів та відомостей, що підтверджують зазначені у заяві підстави для визначення статусу резидента України, – у день надходження документів або наступного робочого дня, якщо документи надійшли у неробочий час;

- зареєстрована заява передається на розгляд начальника ДПІ – у день надходження документів або наступного робочого дня, якщо документи надійшли у неробочий час;

- заява, розглянута керівництвом, повертається з відповідною резолюцією службі діловодства, яка передає її на виконання – один робочий день;

- заява розглядається виконавцем. Виконавець перевіряє чи є заявник резидентом України відповідно до підстав зазначених у заяві, у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та країною, зазначеною у зверненні – 5 робочих днів;

- за результатами розгляду заяви виконавець:

- готує довідку підтвердження статусу податкового резидента України та надає її на підпис начальнику ДПІ – 1 робочий день.

У разі, якщо заявник не є резидентом України, виконавець готує лист про відмову у видачі довідки, який надає на підпис начальнику ДПІ – 1 робочий день.

Довідка чи лист про відмову у видачі довідки, засвідчені начальником ДПІ, реєструються службою діловодства та надсилаються заявнику поштою або видаються безпосередньо у ДПІ у разі зазначення такого способу отримання у заяві – один робочий день. Строк надання адміністративної послуги – 10 робочих днів.

Підтвердження статусу податкового резидента України на документах за спеціальними формами, затвердженими іноземними компетентними органами, з метою застосування зазначених договорів до доходів, отриманих платниками податків із джерел в іноземній державі Мукачівською ДПІ не проводилося.

Проблемних питань при наданні адміністративної послуги «Підтвердження статусу податкового резидента України» не виникало.

За матеріалами Мукачівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області