Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Виноградівської ДПІ роз’яснюють платникам податків питання щодо оподаткування

опубліковано 24 липня 2024 о 10:12

У Виноградівській ДПІ податківці здійснюють робочі зустрічі з платниками податків, спрямовані на роз’яснення законодавчих та нормативних актів з питань оподаткування, а також надають практичну допомогу в користуванні податковими сервісами. Такі зустрічі є невід’ємною частиною комунікаційної стратегії податкової служби, задля підвищення поінформованості громадян та суб'єктів господарювання щодо їх податкових зобов'язань і прав.

Однією з важливих тем, які розглядаються під час таких зустрічей, є необхідність вчасного повідомлення громадян про зміну їхніх облікових даних за формою 5-ДР. Важливо, щоб платники своєчасно інформували податкові органи про будь-які зміни, щоб уникнути непорозумінь і можливих штрафних санкцій.

Податкові органи також надають роз'яснення щодо порядку реєстрації програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Цей процес важливий для забезпечення прозорості розрахунків та зменшення ризиків порушень податкового законодавства.

Однією з ключових тем є порядок нарахування та терміни сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та земельного податку. Під час зустрічей також проводиться звірка даних з цих податків, щоб забезпечити їх коректність та своєчасну сплату.

Громадяни отримують консультації щодо подання декларацій про майновий стан і доходи, що є необхідним для отримання податкової знижки. Податкові органи надають практичну допомогу у заповненні декларацій та користуванні електронними сервісами ДПС.

За матеріалами Виноградівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області