Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В обласній Податковій презентовано книгу: «Становлення та розвиток податкової системи України»

, опубліковано 27 травня 2021 о 16:17

Сьогодні, 27 травня 2021 року, в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області презентовано книгу «Становлення та розвиток податкової системи України».

Представила монографію Марта Волощук – заслужений економіст України, генерал-лейтенант податкової служби України, голова ради місцевого осередку ГО «Всеукраїнська асоціація ветеранів ДПС України» Закарпатської області, доцентка кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Монографію присвячено правовим засадам становлення та розвитку податкової системи України. Розкрито тему виникнення податків і зборів у історичній ретроспективі, починаючи із найдавніших часів і до сьогодення.

Крім того, у книзі систематизовано процес формування податкової системи, виділено та охарактеризовано окремі етапи розвитку. Також детально висвітлені складові сучасної податкової системи, питання сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, судова практика питань оподаткування, а також шляхи реформування Державної податкової служби України.

За словами Марти Волощук, видання може бути корисним для викладачів вищих юридичних навчальних закладів, а також працівників підрозділів адміністрування податків і зборів, науковців, студентів, аспірантів та усіх, кого цікавить проблематика податкового права та податкової системи.

ДПС у Закарпатській області