Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вже 7 місяців закарпатські платники сплачують податки зручно, через єдиний рахунок

, опубліковано 30 липня 2021 о 16:30

– З 1 січня 2021 року суб’єкти господарювання користуються зручним та сучасним інструментом – єдиний рахунок для сплати податків. Про це повідомив журналістам Олексій Петріченко, начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами очільника податкового відомства ця послуга вже апробована і засвідчила свою ефективність. – Вигідний та зручний інструмент для платника – єдиний рахунок. Він суттєво полегшує адміністрування сплати податків. Суб’єкт господарювання на цей рахунок перераховує суму, і з нього вже відбувається перерозподіл всіх податків. Не потрібно заповнювати додаткові платіжки чи форми, – наголосив Олексій Петріченко та додав, що використовуючи єдиний рахунок платник податків мінімізує кількість помилок під час сплати.

Щоб скористатися можливістю сплачувати податки в один клік – через єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки:

1) через Електронний кабінет подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» за формою J/F 1307001;

2) отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок;

3) надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

ДПС у Закарпатській області