Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Міжгірські податківці провели тренінг з актуальних податкових питань

, опубліковано 02 серпня 2021 о 17:00

Працівники Міжгірської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області провели тренінг для платників податків на такі актуальні теми: переваги користування Електронним кабінетом, в т.ч. отримання електронного витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетом та фондами; роз’яснення змін до законодавства стосовно застосування РРО; декларування громадянами права на податкову знижку.

Податківці наголошують, що «Електронний кабінет» – персональне автоматизоване робоче місце платника, працювати в якому він може без використання спеціального встановленого клієнтського додатка. Сервіс дає можливість не лише подати звітність та різноманітну документацію, а ще й сплатити податки.

Фахівці роз’яснили платникам податків як отримати через «Електронний кабінет» витяг щодо стану розрахунків з бюджетами та фондами.

За словами податківців, для отримання інформації, платник має надіслати запит про отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за формою «F/J1300203» через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини «Електронного кабінету».

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Відповідь на запит платнику податків надсилається через Електронний кабінет не пізніше п’ятнадцяти робочих днів з дня його отримання у вигляді витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та цільовими фондами за формою «F/J1400203».

Перевірити дані, за якими сформовано Витяг можна за допомогою меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету.

Також податківці проінформували платників про те, що право на податкову знижку надається фізичним особам-резидентам України, які отримують заробітну плату, з якої сплачується податок на доходи фізичних осіб.

У разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не використає своє право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Подати декларацію про майновий стан і доходи аби скористатись правом на податкову знижу також можна через «Електронний кабінет».

За матеріалами Міжгірської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області