Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Тячівської ДПІ і міський голова Тячева говорили про одноразове добровільне декларування

, опубліковано 13 серпня 2021 о 11:40

Днями, під час зустрічі начальник Тячівської ДПІ Євген Сима поінформував міського голову Івана Ковача про основні аспекти Закону України від 15 червня  2021року №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

– Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням декларуються активи, які раніше не були оподатковані. Але якщо особа вже виявила таке бажання, фахівці податкової максимально ефективно та доступно усе роз’яснять, щоб не виникало ніяких питань та незручностей», – підкреслив Євген Сима.

Учасники зустрічі домовились про співпрацю щодо популяризації застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів серед населення, шляхом розміщення на веб-сайті Тячівської міської ради актуальної інформації щодо норм даного закону.

Також під час зустрічі було обговорено питання додаткових джерел наповнення дохідної частини бюджету Тячівської територіальної громади, а також прийнято рішення щодо посилення співпраці у напрямку скорочення наявної податкової заборгованості з місцевих податків та зборів, як додаткового резерву наповнення бюджету.

За матеріалами Тячівської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області