Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Свалявщини дізнаються нюанси одноразового добровільного декларування

, опубліковано 13 серпня 2021 о 11:42

Начальник Свалявської ДПІ Ганна Лендєл провела інформаційно-роз’яснювальну зустріч з громадянами Свалявської територіальної громади. Під час зустрічі з платниками йшлося про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Зокрема, Ганна Лендєл розповіла присутнім, що збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування – це одноразовий обов’язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору визначених підрозділом, та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Також громадяни дізналися, хто може бути декларантом, які саме активи можуть бути об’єктами такого декларування, а які не можуть, а також порядок сплати одноразового збору до бюджету та можливість його розстрочення. Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина. Декларація подається безпосередньо платниками виключно в електронній формі засобами Електронного кабінету.

За матеріалами Свалявської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області