Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На робочій зустрічі у Хусті – про одноразове добровільне декларування

, опубліковано 28 серпня 2021 о 13:14

Нещодавно у Хусті відбулася робоча зустріч начальника Хустської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області Михайла Мондича з керівним складом ТОВ «Хустська фабрика фетрових головних уборів «Хуст–Фільц»» – керівником Іваном Луп’яком, заступником директора – Оксаною Лукачко та головним бухгалтером – Галиною Січ.

У ході зустрічі було обговорено основні положення Закону України від 15 червня 2021 року №1539, яким врегульовано порядок запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету, позитиви для держави та фізичних осіб в цілому від декларування доходів, які до цього часу знаходилися в «тіні» та пошук додаткових ресурсів наповнення бюджету громади.

Начальник ДПІ надав роз’яснення щодо термінів проведення одноразового декларування та суб’єктів, які можуть скористатися декларуванням та наголосила на юридичних наслідках неподання одноразової (спеціальної) декларації тими особами, хто має на це право. Також повідомила, що декларуванню підлягають валютні цінності (крім коштів у готівковій формі), цінні папери, рухоме і нерухоме майно, в тому числі об’єкти незавершеного будівництва, частки (паї) у майні юридичних осіб, розміщені в Україні чи за кордоном, які були придбані до 1 січня 2021 року та підлягали оподаткуванню, проте з них не були сплачені податки і збори.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про співпрацю стосовно популяризації кампанії одноразового декларування серед населення громади. Михайло Мондич наголосив, що одноразове добровільне декларування – це унікальна можливість для громадян, які до дотепер не сплачували податки,  вийти на новий легальний рівень.

За матеріалами Хустської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області