Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Перечині податківці роз’яснюють аспекти податкової амністії

, опубліковано 28 серпня 2021 о 13:20

Фахівці Перечинської ДПІ ГУ ДПС у Закарпатській області роз’яснюють платникам новації податкового законодавства щодо одноразового добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплату одноразового збору до бюджету.

Насамперед громадян ознайомлюють із основними положеннями закону України про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб, яке розпочнеться вже першого вересня цього року і триватиме до першого вересня 2022 року. Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Це –  фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, та фізичні особи – нерезиденти України, які на момент отримання об'єкту декларування були резидентами і які є чи були платниками податків. Декларація подається особисто платниками в електронній формі засобами Електронного кабінету.

Податківці наголошують, що головним стимулом для потенційних клієнтів в самому декларуванні є звільнення від відповідальності, пов’язаної з несплатою належних податків при отриманні активів або коштів на їх придбання. Адже легалізація раніше отриманих активів сприятиме не просто наповненню бюджету, а підвищить загальний рівень податкової культури громадян.

За матеріалами Перечинської ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області